In cautarea unei voci din departare – Taichi Yamada

in-cautarea-unei

Ce inseamna de fapt departarea? Poate ea fi suprimata?  Citind aceasta carte am avut impresia ca departarea este cheia care deschide usa descoperirii, ca doar prin perceperea departarii fizice se poate aprecia apropierea sentimentelor.

Tsuneo, un burlac obisnuit, simplu, ajunge sa fie bantuit de vocea unei femei, o voce apropiata si totodata aflata in departare, o voce care ii transforma viata simpla intr-un iad, o voce fara de care nu poate trai. Cartea este de fapt povestea unei revelatii si a unei cautari, povestea unui barbat aflat in cautarea unei femei.

Initial cititorul poate avea impresia (ca si personajul, de altfel!) ca Tsuneo este bantuit. Ok!Am inteles pana aici. Totusi, pe parcurs, tu, cititorul, intelegi ca este vorba de ceva mult mai complicat: dialogul dintre cei doi are loc pe un plan aparte, la nivelul sentimentelor. Ea, femeia singura, cauta in mintile altor oameni un suflet la fel de singur, dispus sa ii tina companie la distanta. El, angajatul model, barbat la fel de singur dar inconstient de solitudinea sa, respinge contactul mental cu femeia, initial din teama transformata pe parcurs in furie. Totusi, misterul pastrat de femeie ajunge sa ii obsedeze pe Tsuneo, acesta incercand sa o convinga sa ii dea intalnire. Spre final, vocea accepta intalnirea. Cum decurge si ce ramane in urma departarii…asta ramane sa aflati!

Lasă un comentariu