Ce citesc…

M-am apucat de curand sa citesc o carte absolut extraordinara: Mielul: Evanghelia dupa Biff, tovarasul de joaca al lui Iisus, ultimul roman tradus in limba romana al scriitorului Christopher Moore si publicat de Polirom. Initial am fost sceptica. La o adica, inca o carte despre viata lui Iisus? Why? Numai ca romanul asta m-a dat gata de la prima fraza: Ingerul isi facea curat in dulapuri cand sosi chemarea. Ok, asa incepe o carte despre copilaria si viata lui Iisus? Ei bine da! Este cea mai amuzanta carte pe care am citit-o, mai tare chiar decat toate bancurile pe care le-am auzit pana acum- puse toate la un loc (si am tot auzit bancuri, daca tot veni vorba!).

Avem aici un Iisus strengar dar naiv, al carui bun prieten este Levi zis si Biff, un pusti evreu „zbanghiu”, pus pe sotii si extrem de „slobod la gura”. Suntem martori la aventurile copilariei si adolescentei a doi baieti, unul naiv dar iubit de oameni iar celalalt ignorat si privit cu scepticism.

Biff apare in peisaj in anul 2000, reinviat de ingerul Raziel (care, ca rasplata pentru reinviere este si lovit destul de serios!), pentru a scrie o evanghelie in care sa descrie primii 30 de ani din viata Mantuitorului, anii ce lipsesc din Noul Testament.

Inca nu am terminat cartea, dar mai am putin (este vorba despre o „evanghelie” de aproximativ 600 de pagini) si voi scrie mai pe larg cand termin. Intre timp…recomand aceasta carte din tot sufletul!stiu si eu…ca o buna metoda de relaxare de Sarbatori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: